Börja träna!

Alla nybörjare är hjärtligt välkomna till Uppsala Taekwon-Do klubb!

Vi tar emot nybörjare i början av både vår- och höstterminen. Intagningen för vårterminen sker under de första träningsveckorna. Se vidare info under schematider.

Alla tränar naturligtvis gratis den första veckan, så att man får tid på sig att prova Taekwon-Do. Därefter betalas medlemsavgiften (100 kr/kalenderår) och terminsavgiften (900 kr för barn- och juniorgruppen och 1 100 kr för vuxengruppen). Ingen särskild utrustning krävs under prövoveckan.

Vi ses!

Vad kostar det att träna hos er?

I vuxengruppen betalar man 1100 kr per termin (exklusive medlemsavgiften på 100 per år), juniorer betalar 900 kr per termin (vi har familjerabatter).

Naturligtvis tränar man gratis den första perioden, så att man får tid på sig att prova Taekwon-Do!

Vilka tider tränar ni?

Klicka här för träningstider både för vuxna och barn.

När kan man börja?

Vi tar emot nybörjare för hösterminen från söndagen den 28 augusti 2016 kl 14:00 – 16:00 för vuxengruppen (+15 år) och kl 12:30 – 14:00 för barngruppen (9 – 15 år)

Vad ska man träna i?

Träningsdräkter och bälten kan köpas på Budo Fitness (Östra Ågatan 39), men de första veckorna duger en träningsoverall utmärkt. Vi tränar barfota.

Ska jag vara med i junior- eller vuxengruppen?

Vi brukar säga att man är med i vuxengruppen fr.o.m 15 års ålder. Men är man 14 år och exempelvis har en kompis i vuxengruppen kan det vara ok att vara med där. Maila eller ring gärna och fråga.

Behöver man vara vältränad?

Nej men man blir. 🙂

Varför Taekwon-Do?

av Örjan Eriksson, före detta ordförande Taekwondoförbundets ITF-sektion.

Fler och fler människor väljer att fylla sitt liv med en kampsport. Det som börjar som en alternativ motionsträning eller ett sökande efter kunskap om självförsvar växer ofta till en del av ens liv.

Parallellt med den fysiska utvecklingen sker ofta en mental mognad som man bär med sig och som kan bli en del av ens personlighet. De som har tränat länge upplevs ofta som stabila i sitt uppträdande.

Taekwon-Do är en av många kampsporter, och en av de större. Den som börjar träna märker snart av den fysiska utvecklingen, det är en allsidig träning som utvecklar både fysik och kroppskontroll. Smidighet och balans är grundläggande egenskaper som ägnas stor vikt i träningen och där brukar initialt den största utvecklingen ske.

Till detta kommer en ren fysisk utveckling, för att kunna utföra rörelser och tekniker korrekt krävs muskulatur och den måste tränas fram. Många upplever träningsvärk på ställen där de inte ens var medvetna om att det fanns muskler!

Det behövs definitivt inte någon fysisk kapacitet för att börja träna, den detaljen sköter vi om. Ett av de stora nöjena med att arbeta som instruktör är faktiskt att se denna utveckling.

Den utveckling som man själv inte kan mäta, brukar ens omgivning märka. En sådan sak som koordination av sina kroppsrörelser eller ens kroppshållning ser man ju inte själv.

Inte heller känner man vilket typ av intryck man ger som person. Den utvecklingen fortgår hela livet, det är kanske därför många fortsätter att träna trots att man har nått sin fysiska topp.

Det finns många aspekter på varför man vill träna. Jag gör det för att det berikar mitt liv. Välkommen att prova på vad det kan göra med ditt.

DAG & GRUPP TID HALL ÄNDRINGAR
Tisdag 18:00-20:00 F Ingen träning 7/12
Onsdag (gult bälte och uppåt) 19:30-21 E
Torsdag 18:00-20:00 F
Söndag 12.00-14.00 F
DAG & GRUPP TID HALL ÄNDRINGAR
Tisdag 18:00-20:00 F  
Onsdag (gult bälte och uppåt) 19:30-21 F
Torsdag 18:00-20:00 F  
Söndag 12.00-14.00 F  

Vart tränar vi?

Klubbens träningslokaler är på Fyrishov.

Buss nr 1 och 10 går till Fyrishov.

Finns även gott om cykel- och bilparkeringar i anslutning till byggnaden.

Besök Fyrishovs hemsida

Kontakt

Huvudinstruktör
Mohammad-Ali Islamian
tel: 0702-689 490
e-post: moali@telia.com

Ansvarig barngruppen
Alfons Karlsson
tel: 0708-818 593
e-post: krillekarlzzon@live.se